Сьогодні: 09 грудня 2021 року - четвер

wordpress themes.

У НАС ВИ НАВЧИТЕСЯ ТАЄМНИЦЯМ КУЛІНАРНОГО МИСТЕЦТВА

Державний навчальний заклад «Житомирське вище професійне технологічне училище» – це сучасний навчальний заклад, який впродовж 40-ка річної історії свого існування виховав і випустив у самостійне життя більше 13 тисяч  кваліфікованих робітників для потреб економіки України, удостоєний звання «Флагман освіти».

Очолює навчальний заклад директор Градовський Петро Михайлович – викладач-методист, викладач вищої категорії, відмінник освіти України, Заслужений працівник освіти України, голова обласного осередку Всеукраїнської асоціації  працівників професійно-технічної освіти, член Національної спілки краєзнавців України.

ДНЗ «Житомирське вище професійне технологічне училище» є багатопрофільним навчальним закладом, в якому здобувачі освіти навчаються за різними спеціальностями:

кухар,

 офіціант,

бармен,

кондитер,

продавець продовольчих товарів, 

продавець непродовольчих товарів,

машиніст холодильних установок, 

слюсар-ремонтник,

електрогазозварник,

 електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах.

Для якісного навчання і професійного розвитку з обраної професії у закладі створені найкращі умови – сучасні, просторі і затишні кабінети, майстерні, лабораторії, навчальний бар тощо. 

Однією з найчисельніших фахових методичних комісій є методична комісія кулінарного напрямку, яку з 2017 року очолює викладач вищої категорії Подзярей Людмила Василівна. Робота членів методичної комісії спрямована на підготовку кваліфікованих робітників з професій ресторанного господарства, які будуть конкурентоспроможні, адаптовані і реалізовані в ресторанному бізнесі. Щороку з училища випускається 60 учнів, які здобувають професію кухаря, офіціанта, бармена.

У числі наших випускників багато підприємців, керівників закладів ресторанного господарства різних типів (ресторанів, кафе, кав’ярень, барів, тощо), а також успішних шеф-кухарів, офіціантів, адміністраторів торгівельних залів, піцейол, барист і барменів. Серед таких випускників, якими ми можемо по праву пишатись є:

випускник 2002 року Фіалковський Віктор Іванович – кухар 6-го розряду, член правління Житомирського відділення Асоціації кулінарів України, керівник творчого об’єднання кулінарів «Шеф-груп»;

випускник 2003 року Бондарчук Віктор Сергійович – головний технолог мережі «Salad», переможець всеукраїнських та міжнародних конкурсів з кулінарного мистецтва.

Саме ці випускники –  Фіалковський Віктор і Бондарчук Віктор у кулінарному мистецтві досягли дуже високого рівня і прославили Житомирську область не лише на теренах України, а й далеко за її межами. Сьогодні вони гідні наставники підростаючої молоді, які завжди з радістю передають свої вміння нашим учням, проводять майстер-класи, допомагають готувати юних кухарів на конкурси.

Навчання у професійному навчальному закладі не обмежується уроками лише на території училища. Для того, щоб стати професіоналом і набути практичних навиків, наші учні проходять виробничу практику у найкращих закладах ресторанного господарства нашого міста, серед них заклади харчування мережі «Salad» – піцерії «Маріо», суші-бар «Черепаха», лаунж-ресторан «Барбарис», BBQ-ПАВ «Плезентвіль», мережа кафе «Варенична Балувана Галя», Хінкальна «Буба», мережа закладів «Час Поїсти», ресторан «Нью Йорк стріт піца», мережа закладів «Хочу з’їсти» та багато інших. Приємно, що під час проходження переддипломної практики у цих закладах наші здобувачі освіти демонструють високий рівень підготовки, відповідально ставляться до роботи і, зазвичай, залишаються там працювати.

З гордістю можу сказати, що державний навчальний заклад «Житомирське вище професійне технологічне училище» – це один з найпрестижніших навчальних закладів професійної освіти Житомирської області, який щороку випускає більше сотні кваліфікованих працівників, справжніх професіоналів своєї справи.

  Людмила ПОДЗЯРЕЙ,

голова методичної комісії

 кулінарного напрямку

ДНЗ «Житомирське вище професійне

технологічне училище»

Будь ласка, поширюйте цей запис в соцмережах:
Коментування та розміщення посилань заборонено.

Комментарии закрыты.