
У жовтні минулого року команда Житомирського торговельно-економічного коледжу у складі 11 студентів під керівництвом викладачів Нагорної Л. М., Блажиєвської Н. М. та директора коледжу Губарєва Г. Л. взяли участь у професійних змаганнях міжнародного конкурсу ресторанних технологій «Best Cook Fest 2019», що відбувся в м. Чернівці за сприяння громадської спілки «Український кулінарний союз» спільно з готельно-ресторанним комплексом «Буковинська Зірка», ТВК «Сонячна Долина», Київським національним торговельно-економічним університетом.
Конкурсні змагання 6-го Міжнародного конкурсу ресторанних технологій «BestCookFest-2019» оцінювалися згідно рекомендацій Всесвітньої асоціації кулінарних союзів (WACS) за напрямами:
арт-клас з кондитерського мистецтва (художня презентація зразків за попереднім виконанням);
практичні змагання (безпосередньо на території змагань) індивідуальної форми участі;
практичні змагання (безпосередньо на території змагань) командної форми участі;
краща команда шеф-кухарів року (Гран-Прі)/ Чорна скринька (професіонали, юніори);
краща кулінарна школа року (юніори);
краща команда шеф-кухарів року (професіонали);
краща національна команда кулінарів з приготування борщу.
Студенти групи ВХП-7: Марчук Олександра і Сулим Анна, групи ВХП-6: Шовгенюк Анастасія, Лозниця Ілля, Залевська Кароліна та Мельниченко Ангеліна, ВХП-8: Виговська Марія, ВХП-10: Фасоля Анна, Янович Ярослав, Смокорівський Євген та Валько Дар’я змагалися у 20 номінаціях. Також майбутні фахівці мали змогу спостерігати за майстер-класами, які проводили відомі світові кулінарні майстри. Студенти коледжу здобули 6 золотих нагород, 6 срібних, 6 бронзових та Гран-прі у командному змаганні «Борщ-фест»! Для учасників була надана унікальна можливість продемонструвати свої вміння, позмагатися із закордонними колегами, взяти участь у низці професійних майстер-класів та навчальних семінарів, отримати нові знання і досвід від професійного спілкування зі світовими зірками кулінарного і кондитерського мистецтва.