Сьогодні: 22 квітня 2021 року - четвер

wordpress themes.

РИБНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «FISH FOOD FEST»: ПЕРЕГОНИ РАКІВ, КУЛІНАРНІ БАТЛИ ТА ЗАХОПЛЕНА ПУБЛІКА

22 вересня в с. Перлявка Тетерівської ОТГ відбувся Перший обласний рибний фестиваль «Fish Food Fest». Фестиваль розпочався змаганнями зі спортивної рибної ловлі, участь у яких взяли 15 дорослих учасників, які рибалили на човнах зі спінінгом та 5 дітей, які ловили рибу з берега на поплавкову вудку.

Родзинкою фестивалю стали «Перегони раків», які проводилися вперше не лише на Житомирщині, а й в Україні. Гості заходу з захопленням обирали собі «рака-переможця» та щиро вболівали за нього під час забігів! Лише рішення про повторний фінальний тур організаторів фестивалю не дозволило депутату Житомирської районної ради Василю Козелу та його раку Гріші стати першими чемпіонами «Fish Food Fest» –  не вистачило сил втретє поспіль (для інших це був тільки другий підряд забіг) прийти до фінішу першим.

23 (2) [1600x1200]

Але основною на Fish Food Fest все ж була гастрономічна складова: 7 професійних кулінарів (представники закладів харчування з Тетерівської ОТГ та м. Житомира) та 5 кулінарів-аматорів представили найрізноманітніші страви з риби. Всі страви були надзвичайно смачними і цікаво представленими, однак особливу увагу та оцінку журі отримала страва, представлена комунальним підприємством “Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення “Дениші”, – короп у соляній скоринці, або “Карп чумацький”. Журі також було відзначено роботу Житомирського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ. Серед кулінарів-аматорів найкращою стала рибна страва від Руслани Остапчук.

Дмитром Матушинським, представником Житомирської обласної Асоціації кулінарів України, було проведено майстер-клас з приготування молекулярного супу з маринованою, пряною, підкопченою за допомогою коптильного пістолету фореллю, еспумою з концентрованого овочевого бульйону, вершками та сиром «Фета».

Також гості фестивалю змогли переконатися в тому, що страви високої кухні під силу приготувати і непрофесійним кулінарам. Це довели учасники кулінарного батлу – Олександр Українець, помічник народного депутата Віктора Развадовського та Василь Стах, заступник голови Житомирської районної ради, приготувавши смаженого коропа з селеровим пюре.

Спортивного азарту святу додали родинні змагання «Тато, мама, я – рибацька сім’я!». 5 родин з сіл Тетерівка, Дениші та Сінгури виборювали звання «Рибацької родини року». Перемогу у змаганнях отримала родина Костенків.

9

Протягом фестивалю для найменших гостей було організовано веселі конкурси, «пошуки скарбів», міні-акваріуми та ігри з акулою-аніматором.

Загалом на Fish Food Fest завітало більше 300 гостей, під час підготовки фестивальної локації зібрано та вивезено близько тони сміття, спожито більше 70 кг риби та 150 л квасу, більше 100 чоловік спробували себе у ролі гребців на драгонботі.

47 (3) [1600x1200]

Фестиваль став можливим завдяки партнерам громади: управлінню національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської ОДА, Житомирському обласному центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Житомирській обласній Асоціації Кулінарів України, Федерації риболовного спорту Житомирської області, Федерації з веслування на човнах «Дракон» Житомирської області, народному депутату України від 67 Чуднівського одномандатного виборчого округу Віктору Развадовському та іншим спонсорам.

За матеріалами відділу культури та туризму

Тетерівської ОТГ

Будь ласка, поширюйте цей запис в соцмережах:
Коментування та розміщення посилань заборонено.

Комментарии закрыты.