Сьогодні: 16 січня 2021 року - субота

wordpress themes.

Анатолій ШМАЛЮК: «ЯКЩО У ВАС МРІЯ ЗДОБУТИ ПРОФЕСІЮ КУХАРЯ ЧИ ПРОДАВЦЯ – ТОДІ ВАМ ДО НАС!»

Анатолій Миколайович Шмалюк – директор Житомирського професійного ліцею харчових технологій. Член Національної спілки журналістів, полковник у відставці, письменник, поет, відмінник освіти України, має почесне звання «Гордість України». Організатор і засновник Всеукраїнського літературно-музичного фестивалю вшанування воїнів-афганців «Розстріляна молодість».

Цікаву та уславлену історію має Житомирський професійний ліцей харчових технологій, адже закладу – 110 років.  

 

– Працюю директором професійно-технічного училища №18 з липня 2000 року. З вересня 2003 року ПТУ-18 м. Житомира, згідно з наказом №512 від 01.08.2003 року, було реорганізоване в Житомирський професійний ліцей харчових технологій, – розповідає А. Шмалюк. –  За ці роки було побудовано навчально-виробничий комплекс «Пролісок», створено ряд кабінетів, спортивний зал, модернізовано кімнати для викладачів, майстрів виробничого навчання. А складовими матеріально-технічної бази ліцею є три навчальні корпуси. Для наших учнів створені всі умови. Ми також сприяємо молодим спеціалістам, майстрам виробничого навчання в отриманні вищої освіти.

За визначні успіхи у вихованні молодого покоління, науковому та навчально-методичному забезпеченні виховної роботи, підготовці висококваліфікованих працівників Анатолій Шмалюк один з перших в системі профтехосвіти нагороджений заохочувальною відзнакою Міністерства освіти і науки України – нагрудним знаком «А. С. Макаренко».

А. Шмалюк наділений талантом учителя, вихователя, наставника, це тонкий психолог,  педагог за покликанням.  Але він – не лише директор, а ще й поет, письменник, лауреат і дипломант ряду міжнародних та всеукраїнських літературних конкурсів, автор 18 збірок поезії та прози. На вірші Анатолія Шмалюка написані пісні, які звучать у виконанні відомих співаків, він також є автором літературної премії «Смарагдова ліра», є почесним громадянином смт Пулини, нагороджений  найвищою відзнакою Пулинського району.

Під керівництвом Анатолія Шмалюка Житомирський професійний ліцей харчових технологій зайняв І місце в Житомирській області серед професійно-технічних навчальних закладів   у 2005 році. У спецвипуску газети «Освіта України» від 22. 08. 2007 року в статті «100 найкращих професійно-технічних навчальних закладів України» ліцей визнаний одним з кращих в Житомирській області.

Анатолій Шмалюк:

– Колектив ліцею сьогодні сумлінно працює над тим, щоб покращити матеріально-технічну базу ліцею.

Міністерством освіти України прийнято рішення за №892 від 21.06.2017 року «Про створення Центру сфери обслуговування», і два навчальні заклади – Житомирське вище професійне училище сервісу і дизайну та Житомирський професійний ліцей харчових технологій будуть об’єднані в один навчальний заклад нового типу. Для учнів будуть створені всі умови для навчання і проживання в гуртожитку.

Сьогодні проводиться реформа у системі професійної освіти, і професійні навчальні заклади Житомира також будуть реформуватися. Але ця реформа недосконала і наносить профтехосвіті великої шкоди. Держава не розуміє, що 97 відсотків учнів, які приходять на навчання у професійно-технічні заклади області й обласного центру, залишаються працювати у Житомирі через те, що у селах немає роботи.

Я пишаюся тим, що у наш ліцей приходять на навчання діти з сіл Житомирщини і стають кваліфікованими робітниками, бо поліська кухня завжди була перспективною.

Останній конкурс кондитерів, що відбувся в області, показав, що краще від наших учнів ніхто не підготовлений до всеукраїнських та міжнародних конкурсів, що відбуваються в Україні. Я горджуся тим, що у навчальному закладі, яким керую, є такі фахівці, які здатні завжди підтримувати молодь.

Сьогодні, коли в Україні йде війна, державі, як ніколи, потрібні робітничі кадри, які б сумлінно працювали на благо Батьківщини.

Тож запрошуємо молодь Житомирщини до Житомирського професійного ліцею харчових технологій на навчання. У нашому закладі освіти ви опануєте професію своєї мрії.

 

Житомирський професійний ліцей харчових технологій оголошує набір учнів на 2017/2018 р. базі 11 класів

Термін навчання 1 рік –

пекар, кондитер;

пекар, кухар;

продавець продовольчих товарів,

продавець непродовольчих товарів.

Термін навчання 1,5 року –

кухар,

кондитер;

продавець продовольчих товарів,

продавець непродовольчих товарів,

адміністратор залу.

Навчання безкоштовне. Результати ЗНО не враховуються.

Учні отримують стипендію.

Сертифікати ЗНО не потрібні.

Адреса ліцею:

м. Житомир, вул. Львівська, 10,

тел.: 22-45-57, 22-64-70,

098-12-92-774.

Їхати тролейбусами №№1, 3, 4, 15 до «Універмагу», біля магазину «Тканини» – провулок до ліцею.

 

Петро ТАРАСЮК

 

Будь ласка, поширюйте цей запис в соцмережах:
Коментування та розміщення посилань заборонено.

Комментарии закрыты.